Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Μαθαίνοντας και εμπεδώνοντας!

Στα πλαίσια του λυκοπουλικού προγράμματος, το παιχνίδι έχει αναμφίβολα κεντρικό ρόλο. Τα πάντα "διδάσκονται" μέσα από τη συμμετοχή των λυκοπούλων στο παιχνίδι. Η συνεργασία, η δικαιοσύνη, το αγωνιστικό πνεύμα και η άμιλλα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα που συμβάλλει στη σύμμετρη και ολόπλευρη εξέλιξη του χαρακτήρα τους και της προσωπικότητάς τους. 
   Μαθαίνουν πως να φορούν τα εξαρτήματα της στολής τους σωστά, καλλιεργώντας την αίσθηση του κάλλους και της κοσμιότητας.
   Όμως πάνω από όλα, τα λυκόπουλα μαθαίνουν να ζουν με τον "Νόμο" της Αγέλης και την "Υπόσχεση". Μικρές ρητές φράσεις που συμπυκνώνουν το νόημα και το περιεχόμενο του λυκοπουλισμού και που συντροφεύουν το μικρό λυκόπουλο σε όλη του την ζωή.
   Και αυτά όμως "διδάσκονται" μέσα από το παιχνίδι. Δεν απαιτείται διάβασμα και πολύωρη μελέτη, αλλά κεντρικό ρόλο έχει το βίωμα, η εμπειρική γνώση και η συμμετοχή. Σκοπός μας είναι να μάθουμε και να διασκεδάσουμε! Τόσο τα παιδιά, όσο και εμείς οι μεγαλύτεροι. Στ' αλήθεια είναι πρόκληση για εμάς, η αναζήτηση του ιδανικού τρόπου για να περάσουμε τη γνώση στα παιδιά... και η χαρά, όταν το επιτυγχάνουμε, είναι απερίγραπτη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου