Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Εκδρομή Πρότυπης Ομάδας. ΠΥΒΑ (1-2/12/2012)

Οι "Ενυδρίδες", η πρότυπη ενωμοτία του Συστήματός μας, συμμετείχε στην εκδρομή της Πρότυπης Ομάδας, που διοργάνωσε η Τ.Ε. Πειραιώς στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στον κατασκηνωτικό χώρο του ΠΥΒΑ
Στην εκδρομή συμμετείχαν και τα υπόλοιπα Συστήματα της Τοπικής μας Εφορείας (1ο Πειραιά, 5ο Πειραιά, 9ο Πειραιά).
Η κοινή  δράση συνέβαλε τόσο στην αμοιβαία γνωριμία των νεαρών Προσκόπων, όσο και στην προσέγγιση των Συστημάτων, τα οποία έχουν ως κοινό σκοπό τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών του Πειραιά και των γειτονικών δήμων (λ.χ. Δήμου Κερατσινίου-Δραπ/νας), σύμφωνα με τις Αρχές και της Αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, καθώς και την εξοικείωση του ευρύτερου πληθυσμού της περιοχής με τον Προσκοπισμό. 
Η Κίνηση, με πάνω από έναν αιώνα ζωής στην Ελλάδα, παραμένει διαχρονική, επίκαιρη, και προπάντων δραστήρια και έτοιμη να ανταποκριθεί στις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες.
Οι νεαροί Πρόσκοποι έμαθαν παίζοντας, -και αυτή είναι η πεμπτουσία του προσκοπικού παιδαγωγικού προγράμματος, το οποίο αποσκοπεί στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων ανθρώπων και ικανών, αυριανών πολιτών- εξοικειώθηκαν με τις κατασκευές και τη διαβίωση στην ύπαιθρο και πλήρωσαν την ψυχή τους με εικόνες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.
Η εκδρομή της Πρότυπης Ομάδας μπορεί να τελείωσε, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, ότι η διαδικασία της αυτοεκπαίδευσης και αυτομόρφωσης, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, είναι μία συνεχής διαδικασία και θα πρέπει να επιδιώκεται καθημερινά, ώστε να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πάνω από τις περιστάσεις. 


*Το ατυχές συμβάν της απώλειας της φωτογραφικής μου κατά την επιστροφή από την εκδρομή, μας στέρησε από πολλές φωτογραφίες, οι οποίες μπορεί να μην αποτυπώνονται στο βίντεο, ωστόσο εντυπώθηκαν για τα καλά στο μυαλό και την καρδιά μας. Ευτυχώς, ο Σπύρος είχε μεριμνήσει και είχε τραβήξει αρκετές με τη δική του φωτογραφική μηχανή.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου