Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Φιλανθρωπικό Bazaar στην πόλη μας

Είναι πια θεσμός!
"Tous ensemble"
"Όλοι μαζί"!
Η Ελληνογαλλική Σχολή "Jeanne D'Arc", η οποία έχει ταυτίσει το όνομά της με την ενεργό δράση και προσφορά στον Πειραιά -ήδη από το 1859-, διοργανώνει φιλανθρωπικό Bazaar στις 20 Απριλίου, ημέρα Σάββατο.
Όλα ξεκίνησαν το 2002, όταν η Σχολή διοργάνωσε το πρώτο Bazaar, το οποίο έγινε θεσμός, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Πειραιά. Οι γονείς των μαθητών, οι φίλοι της Σχολής και η τοπική κοινωνία στήριξαν και έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους με τη συμβολή τους στις δραστηριότητες.
Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη και η έμπρακτη συνεισφορά σε φορείς και συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους! 
Βασική επιδίωξη για φέτος είναι η στήριξη των παρακάτω φορέων: Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση, ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ», που προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ», που αποτελεί έναν από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας και το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ", που σκοπό του έχει τη φροντίδα και την περίθαλψη ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Η φετινή εκδήλωση θα πλαισιώνεται από τις εξής δραστηριότητες:  αιμοδοσία, λειτουργία βιβλιοπωλείων, εστιατορίου, διεξαγωγή διαγωνισμών, αθλήματα, μουσική, διενέργεια λαχειοφόρου αγοράς.
Σε αυτή τη δράση που αποτελεί εκδήλωση αλτρουισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο που πάσχει, μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι. Η συμβολή μας, ανεξάρτητα από το εύρος της, "μετράει". Γιατί ο σκοπός είναι που της δίνει ασύγκριτη αξία...

Αγαπάς; Νοιάζεσαι; ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ!*

Στα πλαίσια του Bazaar και την ίδια ημέρα με αυτό (Σάββατο 20 Απριλίου 2013), η Ελληνογαλλική Σχολή σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο "Κάριτας"  διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία.
Σε αυτήν την προσπάθεια, όσοι μπορούμε ας σταθούμε αρωγοί, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη πολιτισμού, ευγένειας και έκφρασης της αγάπης μας για το συνάνθρωπο. 
Η Τ.Ε. Προσκόπων Πειραιά, υποστηρίζει την παραπάνω δράση, καθώς η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι μία από τις βασικές επιδιώξεις της προσκοπικής Κίνησης, και προσκαλεί ελεύθερα όσα μέλη της έχουν τη δυνατότητα, να δώσουν δυναμικά το παρόν.
(*Εξυπακούεται ότι η πρόσκληση για την αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους, όσοι μπορούν να συμμετάσχουν, προσκόπους και μη).


Βασικές γνώσεις για το αίμα
Η αιμοληψία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά (5 ως 10).
Αίμα μπορούν να δώσουν υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-62 ετών.
Η ποσότητα που προσφέρουμε είναι 300 gr. δηλ. 1/20 περίπου από όλο μας το αίμα.
Η ποσότητα αυτή αναπληρώνεται από τον οργανισμό μας σε 10 έως 15 λεπτά της ώρας.
Πριν την αιμοληψία γίνεται λήψη ιστορικού, αρτηριακής πίεσης και εξέταση αιματοκρίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου