Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σαν το φυτό π' ανθίζει!

Σαν το φυτό που ανθίζει βλέπουμε κάθε χρόνο τα παιδιά μας να μεγαλώνουν. Τα βιώματα μέσα στην Ομάδα είναι λίπασμα και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε παραπάνω από το να περιμένουμε τα μικρά μας να αναπτυχθούν, να ψηλώσουν, να φτιάξουν τον κορμό τους και να αποδώσουν τον καλό καρπό ή το καλύτερό τους άνθος.
Ίσως αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά περισσότερα βιώματα και εμπειρίες, εικόνες που θα φέρνουν μπροστά τους, όταν πια θα ζουν την ενήλικη ζωή τους - ελπίζουμε ακόμη μέσα στην προσκοπική Κίνηση-!
Όπως και να έχει, η ενήλικη ζωή γι' αυτά τα παιδιά θα είναι διαφορετική και τούτο γιατί ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο χωράφι τον κατάλληλο καιρό... χρειάζεται υπομονή για να τον δεις να φυτρώνει.
Όμως τότε, η χαρά σίγουρα είναι απερίγραπτη και η συμβολή στην κοινωνία των αξιών που χάνονται, αδιαμφισβήτητη...

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε την φετινή προσκοπική χρονιά με την Ομάδα μας στη Δραπετσώνα! Με μία δράση προσφοράς στο Προσκοπικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, τα παιδιά έζησαν τη χαρά της επαφής με τη φύση προσφέροντας τόσο στο κέντρο όσο και στο ίδιο το φυσικό περιβάλλον, φυτεύοντας αισθητικά φυτά και δενδρύλια.Την κούραση της εργασίας έσβησε μία καλή βουτιά στην κοντινή παραλία... 

Οι άνθρωποι του Κέντρου, ο Σπύρος Αξιώτης και ο Γιάννης Μιχάλης, μας υποδέχτηκαν και μας οδήγησαν με πολλή αγάπη στον χώρο που θα βάζαμε κι εμείς τη δική μας πινελιά στην ομορφιά και στο φιλόξενο περιβάλλον του Κέντρου. Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπειρία και την υποδοχή.
Μερικές ακακίες διαμόρφωσαν μία όμορφη γωνιά. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε τον χώρο, να τις δούμε μερικές σπιθαμές ψηλότερες! 

Μέχρι τότε, ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και ραντεβού στις αρχές Σεπτέμβρη... και να θυμάστε ότι θα ξεκινήσουμε και πάλι δυναμικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου