Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η πρώτη μας συνάντηση στο Σύστημα για τη νέα χρονιά!

Καλή αρχή με κέφι και ξεφωνητά!
Σήμερα πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση για το νέο έτος στην εστία του Συστήματός μας.
Ήμασταν όλοι εκεί! Λυκόπουλα και βαθμοφόροι με πολύ όρεξη για να μάθουμε νέες γνώσεις και να "φρεσκάρουμε" τις παλιές!
Η εφαρμογή του προγράμματος, παρ' ότι βασίζεται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποτελεί πάντοτε ένα ιδιότυπο πείραμα (πειρῶμαι=προσπαθώ, επιχειρώ)... όπως κάθε πείραμα γίνεται βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας, όμως κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Έτσι και η συγκέντρωση είναι θέμα "πειράματος". Άλλωστε τί δεν είναι θέμα "πειράματος", όταν έχεις να κάνεις με "μικρούς ανθρώπους", των οποίων τα λόγια είναι, συχνά, πιο αφοπλιστικά και από ενός ενήλικα! 
Ο βαθμοφόρος σε ρόλο χημικού βάζει: τα συστατικά του προγράμματος το ταλέντο του και την καλή του διάθεση και στο τέλος αναμένει να κερδίσει μερικά ή πολλά χαμόγελα, μία έκφραση επιδοκιμασίας με τα μάτια, όλα στοιχεία, τα οποία λειτουργούν ως "δείκτης" επιτυχίας ή αποτυχίας.
Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά είναι πολυπαραγοντική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Στη φαρέτρα μας, έχουμε τα Προγράμματά μας, τις Αρχές μας, τη Μέθοδό μας, όμως κάθε πείραμα κρύβει και εκπλήξεις... και αυτή είναι η μαγεία στο προσκοπικό παιχνίδι! Είναι μία πρόκληση και γι' αυτό είμαστε "ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ"! Η επιδίωξή μας είναι η επιτυχία της συνάντησης, γιατί σε έναν βαθμό, από αυτήν εξαρτάται η εξέλιξη του "μικρού Προσκόπου".   
Έτσι ξεκινάμε και αυτήν την χρονιά με την προσδοκία να πετύχουμε και φέτος, όσο το δυνατόν περισσότερα "χαρούμενα πειράματα". Και είπαμε ο "δείκτης" της επιτυχίας μας, δεν είναι άλλος από τα μάτια και τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων.

Και μιας και περί Λυκοπούλων ο λόγος, ας ευχηθούμε σε αυτά "καλό κυνήγι" και σε εμάς τους "λίγο μεγαλύτερους" γόνιμες, αποδοτικές και ευχάριστες συναντήσεις! 

Καλή προσκοπική-λυκοπουλική χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου