Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η ιδιαιτερότητα της ερχόμενης Κυριακής!

Η Κυριακή που μας έρχεται είναι μία ξεχωριστή ημέρα! Ναι, πέρα από ημέρα αργίας και ξεκούρασης, είναι και η ημέρα που παγκοσμίως τιμάται η Μητέρα! 
Η ιδέα για την καθιέρωση μίας ημέρας για να τιμήσουμε το σεβαστό πρόσωπο της Μητέρας ανήκει στην αμερικανίδα, Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις, η οποία αγωνίστηκε για να επιτύχει την καθιέρωση μιας ημέρας γιορτής για την Μητέρα. Οι αγώνες της ευοδώθηκαν, όταν ο πρόεδρος της Αμερικής Γούντροου Ουϊλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία, οι απανταχού μητέρες έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου (9 Μαίου 1914). Η απόφαση ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και έγινε κοινή απόφαση και άλλων λαών, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, και έτσι η γιορτή καθιερώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο (βλ. http://www.sansimera.gr/worldays/22).  
Η λατρεία της Μητέρας έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι κατανόησαν τη σπουδαιότητα της δημιουργίας και της συμβολής των θηλυκών στη διαιώνιση της ζωής. Γι' αυτό άλλωστε απέδιδαν μητρικά χαρακτηριστικά και στην ίδια τη Φύση ή τη Γη, οι οποίες έχουν μηχανισμούς και λειτουργίες που μπορούν να παραλληλιστούν με την διαδικασία της διαιώνισης της ζωής. "Γεννούν και καρποφορούν". Όπως κάνει κάθε θηλυκό επί γης, φέρνοντας στη ζωή τα βλαστάρια του, δίνοντας μέλλον στο παρόν, πηγαίνοντάς το Σήμερα ακόμα πιο πέρα στον χρονικό ορίζοντα, μετατρέποντας το σε Αύριο...

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες. Ας τους κάνουμε ένα δώρο σε ένδειξη της αναγνώρισης για τους αγώνες που δίνουν καθημερινά. Αγωνίζονται για μας, για τα παιδιά τους, για το Αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου