Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύστημα στο email: enasnpd@yahoo.com

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

∆ελτίο Τύπου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Μιχαλολιάκου. 


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α
ΤΟΥ ΠΡΟΕ∆ΡΟΥ ΤΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
∆ελτίο Τύπου 

Αθήνα, 18 Μαϊου 2012

Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου 

Ο Προσκοπισμός στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία

Με αφορμή τη συνέντευξη του κυρίου Μιχαλολιάκου στην εκπομπή του ALPHA ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συγκεκριμένα την αναφορά του στους Προσκόπους  [«Έχουμε μία εσωτερική πειθαρχία που θα μπορούσε κάλλιστα να θυμίζει όχι μόνο στρατιωτική πειθαρχία αλλά και προσκόπους»], το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα ήθελε να προβεί στην παρακάτω δήλωση: 

Στον προσκοπισμό ανέκαθεν διαπαδαγωγούμε τα μέλη μας  κατά τρόπο που προάγει τα δημοκρατικά ιδεώδη,  καλλιεργούμε με συνέπεια το διάλογο και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της Κοινωνίας, με σκοπό να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο κόσμο στον οποίο χωρούν ΟΛΟΙ και στην παγκόσμια συναδέλφωση.  

Όλη η δράση του Προσκοπισμού έχει ένα όραμα: να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο. Η πειθαρχία αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, δεν επιβάλλεται από κανέναν και είναι απόρροια της αποδοχής του κώδικα συμπεριφοράς και ηθικών αξιών που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός. 

Σήμερα η πρόκληση για τον Προσκοπισμό είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί πρέπει να παραμείνει επίκαιρος και ελκυστικός μέσα σε έναν καταιγισμό ερεθισμάτων και τεχνολογικών εξελίξεων αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική συρρίκνωση και το μαρασμό ιδανικών, αξιών και θεσμών. Σήμερα που κυριαρχούν παντού λέξεις όπως: κρίση, πτώχευση, στέρηση, αδυναμία, συμφέρον και όλοι στρέφονται προς τον εαυτό τους,  ο Προσκοπισμός έχει να αντιτάξει λέξεις που αντλεί από την Προσκοπική ζωή όπως παιχνίδι, χαμόγελο, περιπέτεια, δράση, ελπίδα, φιλία, βοήθεια! 

Είμαστε υπερήφανοι που πάνω από 25.000 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης σε όλη την Ελλάδα και οι οικογένειές τους, στηρίζουν την προσπάθειά μας, και συνεχίζουν να παίζουν με πάθος το προσκοπικό παιχνίδι, μεγαλώνοντας αυτή την αγκαλιά που λέγεται προσκοπική οικογένεια και κρατώντας την ανοιχτή για όλα τα παιδιά και τους νέους, με οδηγό τα παιδικά χαμόγελα  και καταφύγιο το ταξίδι στην περιπέτεια και τη δράση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου